Limfjorden Rundt 2019

Nordens største træskibssejlads

Det er en stor oplevelse, når Nordens største træskibssejlads, Limfjorden Rundt, sejles i uge 37. Festen starter i Løgstør d. 9. september og slutter i Skive d. 14. Undervejs er der stop i Thisted, Struer, Nykøbing Mors og på Fur.

Hvert år samles op mod 65 gamle erhvervsfartøjer for at kæmpe om placeringerne ved det, der efterhånden er blevet til Nordens største træskibssejlads. Fra en spæd start i 1988 med bare seks deltagere, har det nu udviklet sig til ren folkefest i de seks havne, der hvert år besøges på turen rundt.

Alle havnebyerne har sat alle sejl til, med specielle arrangementer og en festlig stemning. I Nykøbing Mors har de givet den en ekstra skalle, med markedsplads på kajen.

Den 12. september lægger mere end 65 imponerende træskibe til kaj i Nykøbing Mors. Havnen i Nykøbing er denne dag forvandlet til en markedsplads med maritim stemning og spændende boder, hvor der sælges alt fra spændende, lokale mad- og drikkevarer til brugskunst og tøj.

Udover muligheden for at følge de smukke gamle træskibe, når de lægger til kaj, viser lokale stolt deres gamle veteranbiler frem, så tidsånden bliver helt rigtig.

Skulle du få nok af havnestemning og trænger til andre adspredelser, har centrum af Nykøbing også spændende attraktioner som Dueholm Kloster og Dansk Støberimuseum. Også gågaden er fyldt med liv, med gode muligheder for at gøre en god handel eller få en bid brød.

Hvis man vil længere omkring, og besøge nogle af de mange attraktioner som øen ellers byder på, er der mulighed for at leje cykler og elcykler på Morsø Turistbureau – der ligger på havnen.

Program for Nykøbing Mors d. 12. - 13. september 2019:

TORSDAG DEN 12. SEPTEMBER:
Kl. 12: Mad- og drikke-boderne samt markedsboderne åbner. Stor tombola åbner. Chancer for flotte gevinster, sponsoreret af lokale forretninger.
Kl. 13-15: Kirketårnet åbner. Nyd den smukke udsigt fra 43 meters højde.
Kl. 14-17: Træskibene anløber Nykøbing Mors Havn. Lokale udstiller deres flotte veteranbiler.
Kl. 15-17: Åbne skibe. Kom om bord på de gamle, flotte træskibe.
Kl. 16: Sidste skib forventes ankommet til havnen.
Kl. 18.30: Spisning for søens folk i det store telt på havnen.


FREDAG DEN 13. SEPTEMBER 2019:
Kl. 9.00 - 9.30: Skibene sejler fra Nykøbing Mors Havn mod Fur 

Du kan læse mere og se hele programmet for Limfjorden Rundt her

Er du sejlet til Limfjorden Rundt, finder du mere information om havnene, her på Havneguide.dk

Foto: Visitmors
Tekst: Katrine Bertelsen

  • Dansk
  • Deutch
  • English