Havne i Vordingborg Kommune åbner op igen

Lystbådehavne, Færgen Ida og de offentlige toiletter i Vordingborg Kommune, åbner op igen efter corona-nedlukning

Vordingborg Kommunes ni lystbådehavne, Færgen Ida og de offentlige toiletter er nu igen klar til at modtage gæster, dog med forudsætning af, at brugerne og gæsterne overholder myndighedernes retningslinjer.

Mange bådejere og vandglade borgere har set frem til at kunne få svar på, hvornår de kan få deres båd i vandet, hvornår der bliver tændt for vandet på havnene, og hvornår deres havnefoged igen kan komme på havnen og servicere. Og hvad med det historisk sejlende monument, en af Danmarks ældste træfærger, Færgen Ida? Mon den ville komme ud og sejle på Grønsund i år, grundet Corona-situationen.

Nu er der godt nyt
Fredag den 17. april 2020 åbner alle Vordingborg Kommunes ni lystbådehavne op igen. Havnefogederne er kaldt tilbage på arbejde, vandet bliver tændt igen, Ida kommer til at sejle og toiletterne vil blive åbnet.

”Vi har i dialog og samråd med Havnerådet i Vordingborg Kommune besluttet, at det vil være forsvarligt, at opfylde det store ønske fra alle vores bådejere om, at vi åbner havnene op igen.

Det har vi lyttet til. Og derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde alle at benytte vores havne, og områderne omkring dem, så endnu flere kan komme ud til vandet, og opleve vores lange kyststrækning igen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til, at henstille til, at de der færdes på havnene, gør det med respekt for situationen. Det betyder, at man selvfølgelig overholder myndighedernes retningslinjer om afstand og håndvask, men også at man tager sit affald med sig hjem, og ikke lader det ligge og flyde på havnene”, siger Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik.

"Udover det, så er jeg ekstra glad for at kunne fortælle, at vi fra 1. maj 2020 sætter Færgen Ida i drift. Jeg ved at mange lokale, både på den ene og den anden side af Grønsund. har Ida kær, og i den her tid gælder det om, at vi finder på kreative løsninger, for at få tingene i gang igen,” siger Michael Larsen.

Færgen Ida vil sejle igen fra 1. maj 2020 og vil følge den normale sejlplan, som kan ses på vordingborg.dk/ida. Dog bliver det uden den store åbningsfest, som Idas Venner plejer at stå bag. Det bliver også med restriktioner på overfarten. Det betyder, at Ida kun kan have otte passagerer med af gangen, og der henstilles til, at man enten bliver siddende i sin bil, eller, hvis man er gående eller cyklende, undgår for meget berøring på gelænderne.

Hvad angår toiletter, så er det ikke kun de offentlige toiletter på havnene der bliver åbnet. Det gør alle de offentlige toiletter i hele kommunen.

”Rigtig mange bruger naturen og vores skønne områder ekstra meget i den her tid. Når jeg selv er ude at gå, så møder jeg ekstra mange på min vej. Vi ved at frisk luft, bevægelse og natur kan hjælpe på mangt og meget. Derfor har vi nu også besluttet, at vi åbner alle de offentlige toiletter i hele Vordingborg Kommune, så de besøgende kan benytte den mulighed. Men også her henstiller vi til, at følge myndighedernes anvisninger, så vi sammen kan mindske smittespredningen”, afslutter Michael Larsen.

På siden vordingborg.dk/corona kan man løbende holde sig opdateret om Vordingborg Kommunes tiltag, samt hvilke opgaver der bliver løst, på de forskellige fagområder.

For uddybende information kontakt venligst:

Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik, tlf.: 24 62 79 96

Lise Hansen Thorsen  Chef for Afdelingen for Trafik og Ejendomme, tlf.: 29 28 21 81

  • Dansk
  • Deutch
  • English