Booking tips

For fire år siden lancerede FLID bookingsystemet MarinaBooking, hvor lystsejlere kan booke en plads i næste havn. Som sejler behøver man således ikke længere stå tidligt op, og race af sted til næste havn for at sikre sig en god plads. Nyd morgenkaffen, tag på shoppetur eller lig for svaj i badebugten. Herefter kan Du stille og roligt begive dig af sted mod næste destination, hvor din bookede plads venter.

Book og betal online på: www.havneguide.dk/booking eller www.marinabooking.dk

Så er Du sikker på at få den ønskede placering, når du ankommer til havnen - selv om det bliver sent.

Så nemt er det!
Vælg en havn og klik på den plads, hvor du gerne vil ligge – og betal med be­talingskort. Kvitteringen, med oplysninger om den bookede plads, kommer pr. mail, og da havnen er orienteret om, at pladsen er booket og betalt, sørger de for, at den er ledig. I kvitteringen er der også link til et kort, så du kan se, hvor din bookede plads præcis befinder sig.

Hvor sent kan jeg booke en plads?
Du kan faktisk booke og betale pladsen, samtidig med at du anløber havnen. Når du har booket og betalt for pladsen, kan du benytte den reserverede plads.

Må jeg lægge mig på en tom plads, hvor der er et MarinaBooking.dk skilt?
Ja, hvis du har booket og betalt den pågældende plads via MarinaBooking.dk (eller gør det når du er ankommet til havnen).

Hvis pladsen ikke kan bookes, er den forhåndsreserveret af en anden sejler, og vi beder dig om at finde en alternativ plads i havnen. Spørg evt. havnefogeden for yderligere detaljer og hjælp.

Det er kun meget få pladser i havnen, der er lagt ud til booking. Langt hovedparten af pladserne i havne tilknyttet MarinaBooking, kan benyttes på helt almindelig vis – og der er altid plads til en båd mere:-)

De bookbare pladser er oprettet for at tilgodese de sejlere, der har behov for at forhåndsreservere en plads; F.eks. kan børnefamilier med barnevogne m.m. sikre sig en plads, der giver dem nem adgang med børn og habengut. Og er man lidt dårlig til bens, er det muligt at booke en central pæleplads, så man ikke skal passere søgelænderet på 4-5 både. Flere sejlere vælger også at booke to eller flere pladser på række, så man med sikkerhed kan ligge sammen med sine sejlerkammerater. 

Hvordan finder jeg min bookede plads, når jeg ankommer til havnen?
På den kvittering du modtager pr. e-mail i forbindelse med en booking, findes der et link til et havnekort (linket findes nederst på kvitteringen). Når du trykker på linket vises din bookede plads på et kort over havnen. Du kan zoome ud og ind i kortet, så du f.eks. kan se hele havnen. Kortet kan du evt. printe ud og tage med dig på turen.

Hvornår skal jeg senest anløbe den bookede plads?
Bookingen er gældende med ankomst mellem kl. 12.00 og kl. 17.00, senere ankomst er også mulig, men skal aftales med havnen senest kl. 16.00 (kontaktinformation fremgår af den kvittering du modtager pr. e-mail, såvel som af handelsbetingelserne for den pågældende havn).

Hvornår skal den bookede plads forlades?
Afgang skal ske inden kl. 12.00 på afrejsedagen (enkelte havne dog kl. 10.00 – se handelsbetingelser for den pågældende havn samt den kvittering du modtager, når du har booket en plads).

Kan jeg annullere en booking og få pengene retur?
Ja, havneafgiften godtgøres ved annullering, men ikke bookinggebyret (de nærmere betingelser, herunder tidsfrister m.m. fremgår af handelsbetingelserne for den enkelte havn samt af den kvittering du modtager, når du har booket en plads).

Pengene overføres til det kreditkort du betalte med på MarinaBooking.dk

God fornøjelse!

Med sejler hilsen

Foreningen af Lystbådehavne I Danmark

marinabooking@flidhavne.dk

  • Dansk
  • Deutch
  • English