Den Danske RivieraKongernes Nordsjælland, Den Danske Riviera, Københavns grønne forhave … Kært barn har mange navne! 

Kom til vores smukke Nordsjælland, hvor utallige, fantastiske oplevelser venter på dig. 

Verden er fyldt med skønne strande, men faktisk byder Nordsjællands kyster på nogle af Europas bedste strande og en helt særlig feriestemning. Langs kysten ligger strandene sammen med de idylliske havne som perler på en snor. Oplev hvordan hver havn er unik og sin helt egen, men samtidig deler en fælles historie om spændende søfart og handel. Spis på restauranter og hyggelige caféer i topklasse. Læs vores søkortsfortællinger og skrøner om pirater og skibsvrag. Mød nordkystens gæstfrie butikker og spis en is på havnen. Lyt til en koncert fra jeres båd. 

Langs den Danske Riviera er der plads til romantik og afslapning, kulturelle oplevelser og masser af muligheder for hyggelige stunder med dem, du holder af. Få pulsen op i vores smukke natur med en rask cykeltur eller få ro i sjælen med fiskesnøren let vuggende i vandspejlet. Sørg i det hele taget for at komme op af båden og tag rundt i Nordsjælland for at tage alle de oplevelser helt ind, der venter på dig i denne skønne del af Danmark. 

Besøg os og oplev vores fascinerende Nordsjælland – året rundt!

 - Tusinde oplevelser venter dig!

 Langs Den Danske Rivieras kyst ligger ti skønne havne som perler på en snor. Besøg os og oplev alle de ting, der gør Nordsjælland til en helt særlig destination.

Eksempler på oplevelser
 Lynæs Havn Surfshop, marinebutik, bådværft og salg af diesel og benzin på havnen. Lynæs Hotel i nærheden, samt en af Nordsjællands bedste surfing strande, Lynæs strand. På Lynæs havn finder man restauranten Skipperstuen og der er kommet både et lækkert fiskehus med mulighed for at spise på stedet, et dejligt ishus med burgere, pølser mv., samt lækre nyistandsatte broer.  På havnen kan man grille, og samtidig kan børnene lege på hoppepuden eller fange krabber. Der er en dejlig badestrand og flere aktiviteter - også med musik-  i sommerens løb. I Lynæs Havn er gæstesejlere velkomne, der er altid plads at finde,  store som små, og den har også en perfekt beliggenhed som udgangspunkt for et skønt sommertogt i Isefjorden og Roskilde Fjord. Priser pr. døgn gæste sejler kr. 160,00. incl. bad/el.

Øvrige Faciliteter:
*Ferskvand
*Diesel
*Møntvask
*Kran

ÅBNINGSTIDER:
Mandag-fredag kl. 8.00-9.00
Lørdag kl. 8.00-12.00 i sæsonen

Historien
Lynæs opstod efter Kikhavns brand i 1793 og det næstældste fiskerleje på Halsnæs - som navnet siger ligger det i ly af de høje bakker yderst på næsset. I forrige århindrede var fiskeriet fra den idylliske havn på sit højeste, herfra gik færgen til Rørvig og der var dampskibsforbindelse til Frederikssund og Nykøbing langt op i det 20. århundrede. Nu ligger de fleste fiskekuttere i Hundested havn som også har overtaget færgeforbindelsen til Rørvig.


 
Natur og kultur Se på kort
 Lynæs Strand På stranden i Lynæs kan børn boltre sig på det lave vand, mens forældrene trygt holder øje fra stranden eller sopper i vandkanten. Stranden er ikke så stor, som den du finder ved Hundested, men i Lynæs finder du det lave vand, hvor især børn har gode muligheder for at bade. Stranden har fint og dejligt sand. Om morgenen, hvis du står tidligt op, kan du over havnen nyde den smukke solopgang mod øst. Området er også meget velegnet for windsurfere. Lige bag stranden finder du Lynæs Surfcenter, hvor du kan lære diverse vandsportsaktiviteter at kende eller evt. leje en kajak, og sejle en tur lags kysten enten mod Hundested eller Frederiksværk. Oplevelser til børn Se på kort
 Louisiana Café Louisiana Café har en af Danmarks smukkeste panoramaudsigter over Øresund. Nyd en kunstpause med kaffe, te og lidt sødt eller prøv caféens delikate buffet både til frokost eller om aftenen, f.eks. i forbindelse med et af museets mange kulturelle arrangementer. Shopping og caféliv Se på kort