- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Eggesø Om Eggesø ved Vinderup fortæller sagnet, at søen gemmer en kostbar skat på bunden: ”I Christian den Fjerdes regeringstid, da de fjendtlige kejserlige tropper huserede, var befolkningen bange for at blive udplyndret, så de skjulte al guld og sølv i denne sø, som dengang lå inde i et egekrat, hvoraf søen har fået sit navn. At skatten endnu ligger i søren skal være bekræftet ved, at en dukke af egetræ for få år siden flød op fa bunden, og på den kunne man se spor af, at den havde været naglet fast til et større stykke træ, formentlig en kiste”. Kilde: Danske Folkesagn, Rosenkilde og Bagger 1968 Se på kort
 Skives 11 Stjerner Rundkørsler Rundkørslerne i Skive er ikke bare rundkørsler, de er også kunst. Skives 11 Stjerner er alle designet af Jakob Jensen Design. Hver stjerne har en historie og et navn. Alle værkerne er placeret i en kompasring af granit. Rundkørslerne skal symbolisere oldtidens brug af sol og stjerner til at finde vej.
Skives 11 Stjerner:
Solen
Tegnet
Vestenvinden
Mindre
Er
Mere
Kraka
Aslaug
Torvet
Borgen
UFO  
Kulturoplevelser Se på kort
 Surfspot | Gjellerodde Nordstrand Om Gjellerodde Nordstrand Gjellerodde Nordstrand er Lemvig egens mest besøgte spot i blandt lokale windsurfere og kitesurfere. Gjellerodde ligger ligger ca. 6 Km nord for Lemvig by. Gjellerodde Nordstrand har gode adgangsforhold, gode parkeringsmuligheder og en dejlig strand småsten. Det høre til sjældenhederne at der opstår tang og knivmuslinger.  Sejlladsforhold Gjellerodde Nordstrand tilbyder windsurfere og kitesurfere sejladsforhold i verdensklasse. Gjellerodde Nordstrand bliver benyttet i stort set alle vindforhold og vindretninger. Den mere erfarne windsurfer udnytter dets potentiale i alle årets måneder. Spottet benyttes bl.a. til freestyle og slalom, samt hårdvindssejlads i perioder, hvor vesten og nordvestvind opnår stormstyrke. Da spottet er tilbyder en betydelig dybde, er spottet også vel egne til disciplinen foil og formulasejlads.  Faciliteter på stranden Gjellerodde Nordstrand er et spot der udmærker sig ved, at ligge i et uspoleret naturskønt område. Det omkringliggende område tilbyder en unik fauna og benyttes af mange turister til gåture og ikke mindst strandbadning. Naturstyrelsen har opsat Shelters med bålplads ved Gjellerodde Nordstrand, blot 100 meter fra standen. Der findes også et primitiv offentlig toilet på stedet.   Bespisning:
Ingen Koordinater: Breddegrad: 56.5900| Længdegrad: 8.2980 Vindretninger:
Nord: 3, Nord-Øst: 4, Øst: 4, Syd-Øst: 2, Syd: 1, Vest: 5, Nord-Vest: 5;
Vandoplevelser Se på kort