- Nyd vores destination og grib de mange muligheder

Oplev Limfjorden - et unikt farvandI 2010 blev Limfjorden blev kåret til ”Europas bedste sejlerfarvand” af læserne af det tyske sejlsportsmagasin ”Segeln”. Noget af det, der kendetegner Limfjorden, er afvekslende sejlerfarvand og det varierede naturlandskab. Limfjorden, der skærer sig igennem den nordlige del af Jylland, er, som overskriften fortæller, et område, der er en sejlerferie værd. Mod vest møder man sundene mellem Thy og øen Mors, og længst mod vest ligger udsejlingen til Nordsøen Thyborøn Kanal. 

Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Oplev Limfjorden og lad dig forføre af den storslåede natur og stilhed i Limfjordslandet. Tag på en vandretur, sælsafari eller nyd Limfjordens mange havne, som byder på unikke søkorts fortællinger. 

Ved Limfjorden kan du også opleve ”Limfjorden Rundt”, som er en af de største regattaer i Norden for ældre brugsfartøjer eller kopier deraf, som har forbindelse til Danmark. 6 dage med sejlads og havnefest i hyggeligt samvær i Danmarks smukkeste farvand, Limfjorden. 

Find inspiration til oplevelser, der sker i og omkring Limfjorden og alle dens havne. 

Velkommen til Limfjorden!Ved Limfjorden er man noget særligt. Ikke kun som turist, men som gæst. Ved Limfjorden oplever man med hele kroppen. Stille, roligt og helt tæt på. Med højt til himlen og plads til at puste ud.

Eksempler på oplevelser
 Morsø Sejlklub og Marina Mors er en naturperle i den vestlige del af Limfjorden, som er verdensberømt for sine Morsø-brændeovne og det specielle ler – kaldet Moler.
Morsø Sejlklub & Marina er beliggende på den østlige side med udsigt til Fur. Havnen blev anlagt i 1788, og fungerer i dag både som erhvervs- og lystbådehavn. Byen Nykøbing Mors med gågade, turistkontor, cykeludlejning ligger i gåafstand (500 m). Der er flere spisesteder på havnen. Ligeledes i byen.
Historisk undergrundDet specielle Moler er kiselalger, der blev aflejret, da landskabet var dækket af hav. Det gemmer på fossiler af planter og dyr, som levede på stedet for 55 mio. år siden. Mange af de fantastiske fund kan opleves hos Fossil- og Molermuseet. Moler har en unik varmeisolerende evne, og bruges til isolering af ovne og skorstene.
Børn om bordMors byder på masser af oplevelser for børn. Blomsterparken Jesperhus ligger blot 6 km fra havnen og byder bl.a. på Junglezoo med farvestrålende dyr, Danmarks længste vandfald og gigantisk vandland.
Højriis Slot er Mors’ eneste slot. Her inviteres børn og voksne til at lege Sherlock Holmes og løse en gammel mordgåde. Du finder mekanik hos Traktormuseet, og på Landbrugsmuseet Skarregaard kan I opleve ægte Morten Korch-idyl og maskiner fra dengang farfar var dreng. Mors byder også på sælsafari, fantastiske badestrande og mange gode sejleroplevelser.
FaciliteterVed marinaen ligger Sejlklubbens hus, der siden 1990’erme er udvidet med faciliteter for gæstesejlere. Her finder I en moderne servicebygning, legeplads, hyggelige grillsteder, klubhus og sejlerkøkken. Bad, vand, sejlerrum med køkken er inkl. i havnepenge og der er adgang med et TallyCard.
Shopping & proviantering i NykøbingSupermarkeder, havnekøbmand, slagterbutik og gågade med et væld af butikker findes i gåafstand. Det samme gør busterminalen, der er gratis busser på Mors, hvis du ønsker at tage på udflugt, uden for byen. Nykøbing er en købstad vis oprindelse kan dateres til 1200-tallet. Byen blomstrede og fik velstand på grund af øens landbrugsjord og fiskeriet i Limfjorden. 
Du kan besøge Dueholm Kloster, Dansk Støberimuseum, Aksel Sandemoses Hus, Nykøbing Kirke og Morsø Kunstforening. Indbyggertallet på Mors er godt 20.000, heraf 9.000 i Nykøbing, og der er masser af små, autentiske byer på øen.
SkaldyrsfestivalDen første weekend i juni skyder Skaldyrsfestivalen hvert år turistsæsonen i gang. Det er en mærkedag, hvor øens skatkammer er på menuen. Østers, linemuslinger (blåmuslinger) og rejer tilberedes af dygtige kokke, der får Nykøbing Mors Havn til at dufte, så fuglene synger, og du inviteres til at smage.
Brug båden som sommerhusMorsø Sejlklub & Marina tilbyder, at båden kan ligge gratis og at I kun betaler for overnatninger i båden, dog gælder det, at: 
-        Fra tirsdag den 1. januar til søndag den 30. juni, betaler du for min. 8 overnatninger i båden-        Fra mandag den 1. juli til søndag den 4. august, betaler du for min. 10 overnatninger i båden-        Fra mandag 5. august resten af året, betaler du for minimum 8 overnatninger i båden 
Du vil få anvist en pæleplads, hvor størrelsen passer til båden. Det er naturligvis betinget af, at der er frie pælepladser, og først til mølle princippet vil være gældende. 
Du skal kunne dokumentere, at båden er ansvarsforsikret i den periode du anvender pælepladsen.Kontakt havnechef Søren Olsen, der kan træffe individuelle aftaler og stille yderligere betingelser.Havneafgiften er efter gældende takstblad afhængig af bådstørrelse.
OBS! Tilbuddet gælder ikke for bådejer med bopæl i Morsø Kommune.
Havnechef Søren OlsenTlf. 2120 6260, E-mail: Havnechef@mail.dk
Limfjordens havne Se på kort
 Kajakudlejning ved Skive Fjord Camping Har du saltvand i årerne? Er alting bare lidt federe med vind i håret, saltvand stående om ørerne og med lyden af bølger som soundtrack? Nyder du stille morgener på en spejlblank fjord, der kun forstyrres af pagajens bevægelser i overfladen? Skive Fjord rummer et utal af muligheder inden for alle typer vandsport uanset, om du er til kajak, stand up paddeling eller wind- og kitesurfing.
Paddel til havnen der ligger blot tre km fra campingpladsen og spis hjemmelavet italiensk is, få fuld fart på windsurferen eller hav ungerne og hunden med på SUP-boardet. Det er muligt at leje kajakker på pladsen, og i løbet af sommerferien er det muligt at lære at stand up paddle under vejledning af instruktør fra Limfjorden Surf School på udvalgte dage.
Del dine ture på vandet med os med #skivefjordcamping Når du lejer turkajakker hos Skive Fjord Camping, så sejler du ud i Skive Fjord, som mod nord bliver forbundet med Limfjorden og mod syd udmunder fjorden i Karup Å, som er et rigtig godt område at fiske i - husk at du skal det statslige fisketegn og fiskekort! Fra Skive Fjord Camping er der ca. 250 meter ned til stranden som er delvis sandstrand og grus/stenstrand. På campingpladsen har du mulighed for enten at campere med egen vogn, telt eller autocamper og/eller mulighed for at leje en standarthytte eller luksushytte op til 6 sovepladser. På campingpladsen er der en masse aktiviteter for børn og unge, så som heste og ponyer, swimmingpool, legepladser og meget mere. For yderligere informationer og priser for dit ophold, tjek her! Priser: 2 timer                                            DKK 250,- 4 timer                                            DKK 400,- En dag                                            DKK 500,- Der er også mulighed for at windsurfe med Skive Windsurf klub – få mere information på www.skiw.dk.
Vandoplevelser Se på kort
 Urskov og dødishuller - Ådalstien ved Flyndersø Ådalstien ved Flyndersø snor sig langs skrænterne rundt om Stubber Å øst for Sevel. Ruten går gennem mose og overdrev, langs hedearealer og igennem urgammelt egekrat, der er rester af den oprindelige danske urskov. Trods ihærdige forsøg på at afvande Flyndersø sidst i 1800-tallet fremtræder søen i dag, som den har set ud, siden den blev dannet i slutningen af istiden. De overdrev og heder, vi i dag betragter som natur, er skabt ved menneskers årelange udpining af jorden efter rydning af skovområder. På ruten kommer du forbi flere ”dødishuller”, som er dannet i slutningen af istiden. Hvert hul markerer, hvor isen efterlod en mægtig isklump, mens den øvrige is hurtigt smeltede væk. Flyndersø er dannet af en stribe sammenhængende dødishuller. Et stort område omkring Flyndersø er i dag fredet, og her er et rigt fugle- og dyreliv. Stien krydser tre steder indhegningen til kvæg – dyrene er venlige og vant til publikum. Rød rute på kortet. Ruten er 3,5 km. Læs mere om istidslandskaber på Geopark Vestjyllands hjemmeside. Find inspiration til flere vandreture her.   Vandrestier Se på kort